Ruusu

Ruusu

maanantai 30. heinäkuuta 2012

True story, bro


Näyttää kuin koko maisemaa peittäisi ohut harso. Ei näytä sumuiselta, kaikki vain on epätarkkaa. Taivaskaan ei ole kirkkaan värinen, vaan haalea. Vain ihmisäänet vastarannalta ovat selkeän teräviä. Tunnen pienen tuulenvireen, joka saa järvenpinnan eloon. Kalanpyrstöjen jäljet lähestyvät laituria, ja nostan jalkani vedestä. Vedenpinta on kuin peili, joka heijastaa sumun ja taivaanrannan vaaleanpunaisen. Hetki kutsuu jäämään tunneiksi rantaan, istumaan ja katsomaan järvelle. Kuuntelemaan, kuinka äänet häipyvät pois, jättäen kesäöisen hiljaisuuden.

a few hours and an piece of art later:             

Taivas palaa. Joka puolella välkehtii, jyrinä on niin korvia huumaava että luulen kaatuvani sen voimasta. Näen kuinka ukonilma lähestyy. Äsken se oli vielä toisella puolella järveä, nyt sen yllä. Yritän kiirehtiä ehtiäkseni kotiin ennen kuin se iskee. Järven päällä jyrähtää valtavan kirkas haarainen salama, se näyttää olevan jo uhkaavan lähellä. Suljen silmäni ja alan juosta. Verkkokalvoilleni oli palanut salaman siluetti.
        Alkaa sataa. Yhtäkkiä, kuin joku olisi kaatanut päälleni saavillisen vettä. Olen hetkessä läpimärkä. Ukkonen tuntuu olevan juuri yläpuolellani, salamat ja jyrähdykset kulkevat vieretysten. Juoksen nilkkojani myöten vedessä, tiet olivat hetkessä muuttuneet joiksi. Satoi käsittämättömällä voimalla, maanpinnasta näki käsittämättömän paineen jolla valtava vesimäärä iskeytyi maahan. Juoksen viimeiset metrit kotiovelle, sisään ja ikkunaan katsomaan taivaan raivoa turvasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti