Ruusu

Ruusu

tiistai 6. marraskuuta 2012

Dance fucker dance


Niin paljon kaikkea.

Mutta tärkein ensin: Tim Roth Tim Roth Tim Roth TIMROTHTIMROTH!!

Viimeiset pari viikkoa tiivistettynä. Ensin Reservoir dogs, ja Mr Orange ja isku päähän ja vatsaan ja rintaan ja pakkomielle.
6 elokuvaa viidessä päivässä, Maurice, joka ei sinänsä liittynyt mihinkään. Ihan vain koska muistin että se oli joskus katselulistalla. Brittien versio Brokeback mountainista, toisessa pääosassa Hugh Grant ja ihan vaan sen takia kannatti katsoa.

Sitten Legenda nimeltä 1900. Katsoin sen joskus ja se oli ihana, mutta sitten se vain jäi ja katosi ja unohtui. Mr. Tim Orange Roth pääosassa pianistina. Ihana rooli. Ihana elokuva. Ihana soundtrack – Ennio Morriconea.

Rosencrantz & Guidenstern ovat kuolleet, pääosissa Tim Roth ja Gary Oldman. Hämmentävä ja kummallinen elokuva, Hamletin lavasteissa seikkailevat kaksi koomista sivuhahmoa jotka pohtivat kuolemaa ja kinastelevat ja ovat söpöjä.

Ja yksi oikeasti hyvä youtubesta löydetty elokuva, Captives. Tim Roth on (pääosassa, yllätyitkö?) herkkä linnakundi joka rakastuu vankilan kauniiseen hammaslääkäriin. Oikeasti ihan mainitsemisen arvoinen romanttinen draama. Ja siihen liittyvä kiva youtuben Tim Roth tutorial opetus:

”If you think having sex in a public toilet is a dirty and depraved act, don’t knock it before you’ve tried it…
With Tim Roth.”

Ehdottomasti paras: Four rooms. Tim on niin jotain muuta kuin normaalissa roolissaan, sipsutteleva hotellipoika ja kuolleita huoria ja irronneita sormia ja rahaa ja Dirty Harryn aseen näköinen pyssy otsassa. Sellainen elokuva joka pitäisi katsoa sokerihuuruissa kaveriporukalla joskus kolmelta yöllä ja nauraa niin paljon ettei enää saa happea ja uskoo että pian silmissä pimenee mutta ei voi sulkea silmiään kun tuijottaa ruutua.

Ja sitten vielä pari huonoa elokuvaa, Virgin territory joka oli lähinnä hämmentävä koska Tim Roth oli se paha vanha mies jonka kanssa neito pakotettiin naimisiin (???). Se tosin kirvoitti keskustelun: Jos idolisi olisi hukkunut kaivoon, joisitko vettä jossa hänen ruumiinsa on lillunut? Vastaus: Totta helvetissä. Ja kuolisin onnellisena.

Viimeisenä Little Odessa. Ei oikein mitään hyvää. Eikä mitään erityisen huonoa. Ei lähtenyt lentoon mutta ei oikein uponnutkaan. Lähinnä nah.

Ps. Hyvästi elämä Tim ajoi minut tekemään Tumblrin.

----

ja ai niin, ihailijoiden pyynnöstä blogistani löytyy nyt "tykkää" nappi. (ja "en tykkää" ja "mitäs vittua")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti