Ruusu

Ruusu

torstai 1. tammikuuta 2015

Yksi askelNiin käy aina vain uudestaan.

Rinnallani seisoo jatkuvasti tumma, pelottava metsä. Käännyin mihin vain, se on aina vierelläni. Korkeampi kuin mikään vuori, syvempi kuin yksikään meri. Jokainen runko sama kuin viereinen; ota yksi askel, ja olet jo eksynyt läpäisemättömään hämärään. 

Mutta juuri siinä, missä pimeys alkaa, kasvaa mättäällä kirkkaita marjoja. Ja väistämättä kiusaukselle antaa periksi, syö nälkäänsä muutaman. Ne marjat maistuvat kauneudelta, ilolta ja tanssilta, kaikelta mitä elämältä on koskaan toivonut. Ja syödessäni tiedän, että syvemmällä metsässä niitä kasvaa lisää.

Mättäät ovat märkiä, maa multainen ja oksat teräviä, kulkeminen on hidasta mutta eksyminen välitöntä. Ilmassa tuoksuu lupaus. Ennen kuin huomaankaan en tiedä mistä tulin, missä on maa ja missä taivas ja kuka minä olen. On vain syvä, pimeä metsä joka ympäröi minut kaikkialta, ja usko, että jossain on rauhallinen pieni aukio jossa ilma on aurinkoinen ja jossa ilma tuoksuu marjoilta. Usko että on jokin palkinto, jokin syy miksi eksytän itseni syvemmälle. 

Mutta vaikka kuinka uskoisin seuraavani polkua joka vie jonnekin, se loppuu tyhjään. Marjat loppuvat kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan. Ei ole aukiota, ei punaisia mättäitä. Ei ole enää mitään. Joka suunnassa loputtomasti mustaa, ja marjojen maku on vain hento, katkeroitunut muisto. 

Teen saman virheen kerran toisensa jälkeen. Sorrun astumaan pois valoisalta polultani vain maistaakseni hieman. Ja jään koukkuun, enkä pääse takaisin ennen kuin olen taas kerran eksynyt, vaikka aina tiedän ja pelkään mitä on edessä. Toivon, että silläkertaa se on sen arvoista.

Aina vain, koska ne marjat maistuvat elämältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti